Ston Eiland

Brokopondo Ston Eiland
Brokopondo Ston Eiland

Algemeen
Ston Eiland, ook wel Ston Island, is een schiereiland in het Brokopondostuwmeer in het district Brokopondo. Hier is een mooi recreatieoord gevestigd. In het stuwmeer met de karakteristieke boomtoppen in het water kan heerlijk worden gezwommen, gevaren en gevist. De mooie verblijfsplekken en hutten garanderen een relaxt verblijf.

Accommodaties
Er zijn verschillende slaapgelegenheden, genoeg voor rond de 20 personen. De kamers variëren van twee tot meerpersoons. Er zijn tevens centrale douchegebouwen en toiletten.

Brokopondo Ston Eiland
Brokopondo Ston Eiland

 

Locatie
Vanuit Paramaribo is Ston Eiland te bereiken via de Martin Luther Kingweg, in de volksmond “Highway” genoemd. Langs Paranam kom je op de Afobakka weg. Bij het resort “Berg en Dal” ga je rechtsaf richting Pokigron, Atjoni. Aangekomen bij het marrondorp Brownsweg ga je linksaf. Volg deze bauxietweg enkele kilometers. Je kan een gewone auto gebruiken om op deze weg te rijden. Met een terreinwagen is het comfortabeler rijden, met name als het heeft geregend. De tocht van Paramaribo naar Ston Eiland bedraagt ongeveer 120 km en duurt ruim 2 uur. Aangekomen bij het resort, dien je je te melden bij de beheerder.
Als je bekend bent in Suriname, dan kun je op eigen gelegenheid naar Ston Eiland. Is Suriname nog onbekend terrein, dan raden we je aan om met een touroperator te reizen. Het voordeel is dan ook dat je niets zelf hoeft te regelen qua vervoer, voedsel en andere regelzaken. Ga je zelf naar Ston eiland, neem dan van te voren contact op met de beheerder: 8832929

Brokopondo Ston Eiland
Brokopondo Ston Eiland

Touroperators
Bekijken onze touroperators-pagina om te zien wie tours aanbieden naar Ston Eiland.

 

 

 

 

Video van Ston Eiland