Nieuw-Nickerie


Nieuw-NickerieNieuw-Nickerie is qua inwonertal de derde stad van Suriname en de hoofdplaats van het district Nickerie, gelegen op de linkeroever van Nickerie-rivier.

In feite is de stad een nieuwe versie van het stadje Nieuw-Rotterdam dat rond 1875 voor de 2e keer door de zee werd opgeslokt. Men besloot verder stroomopwaarts een nieuwe stad te bouwen. Om veilig te zijn voor de zee werd de zeedijk aangelegd. Als locatie koos men voor de verlaten percelen tussen de plantages Margarethenburg en Waterloo.

Nieuw-Nickerie
Nieuw-Nickerie

Nieuw-Nickerie is de belangrijkste plaats in het district, tevens is hier het districtscommissariaat gevestigd. De stad leeft voor een deel van de dienstverlening en de rijstbouw. Via de Noordelijke Oost-Westverbinding is Nickerie verbonden met Paramaribo en Albina. De plaats beschikt over een haven en een klein vliegveld. Er is tevens een veerverbinding met buurland Guyana.

Vanuit de stad kunnen verschillende tours worden geboekt via touroperators. Het natuurgebied Bigi Pan, Apoera en de Blanche Marie (water)vallen zijn de bekendste bestemmingen.

Touroperators
Check op onze touroperator-pagina wie tours aanbieden naar Nieuw-Nickerie.