Isadou


Stroomversnelling bij Ecoresort Isadou
Stroomversnelling bij Ecoresort Isadou

Algemeen
In de bovenloop van de Surinamerivier ligt het Isadou Resort, nabij het dorp Jaw Jaw in het district Sipaliwini. Isadou betekent vrij vertaald “van harte welkom”.  Op dit eiland kun je genieten van de natuur en de rust. Voor de avonturier is het zwemmen in de rivier met de stroomversnellingen een must, ook zijn boottochten een optie. In de rivier kun je ook klauteren op rotsen of lekker liggen in de stroming, ook voor de minder geoefende zwemmer! Boswandelingen en bezoeken aan dorpen in de omgeving zijn ook een mogelijkheid. Het resort is geschikt voor dagtochten, maar ook voor overnachtingen.

Accommodaties
Het resort beschikt over 19 lodges, ingedeeld in 3 categorieën. In totaal kunnen 144 toeristen verblijven op Isadou.

Accomodaties Ecoresort Isadou
Accomodaties Ecoresort Isadou

Locatie
Vanuit Paramaribo is Isadou te bereiken via de Martin Luther Kingweg, in de volksmond “Highway” genoemd. Langs Paranam kom je op de Afobakka weg. Bij het resort “Berg en Dal” ga je rechtsaf richting Pokigron, Atjoni. Bij Atjoni houdt de weg op en kun je per korjaal (soort boot) verder varen naar Isadou. De reis met de auto duurt ongeveer 3 uur, de wegen zijn redelijk goed (in de stad)  tot uitstekend (Afobakka weg). De boottocht duurt ongeveer een half uur.

Ecoresort Isadou
Ecoresort Isadou

Als je bekend bent in Suriname, dan kan je dus op eigen gelegenheid naar Isadou. Het enige dat je nodig hebt is een auto en een bootsman (te vinden in Atjoni). Is Suriname nog onbekend terrein, dan raden we je aan om met een touroperator te reizen. Het voordeel is dan ook dat je niets zelf hoeft te regelen qua vervoer, voedsel en andere regelzaken. Ga je niet via een touroperator, neem dan contact op met het resort voor reserveringen en de broodnodige tips voor de reis.

Handige links
Isadou
Facebook pagina

Touroperators
Check op onze touroperator-pagina wie tours aanbieden naar Isadou.