Tijd Suriname

Tijd in SurinameSuriname heeft als tijdzone UTC/GMT-3. Als je bijvoorbeeld vanuit Nederland naar Suriname reist dan is het verschil in de winter 4 uur en in de zomer 5 uur. Suriname kent namelijk geen zomertijd, zoals in Nederland en sommige andere landen, vandaar dat het tijdverschil dus varieert. Binnen het land zijn er geen aparte tijdzones. Ook met de buurlanden Guyana en Frans-Guyana zijn er geen tijdsverschillen. De tijd in Suriname is ook gelijk aan die van Brazilië.

Tijdverschil

Er is nog een ’tijdverschil’ en dat is mooi verwoord in het gezegde: ‘Nederland heeft de klok, Suriname de tijd!’. Dit uit zich in de culturele verschillen: in Nederland zou iedereen heel haastig leven en in Suriname zou iedereen rustig overal de tijd voor nemen. Wat hiervan waar is zul je zelf moeten ervaren.

Reizen naar Suriname

Als je naar Suriname reist, bekijk dan altijd even deze pagina voor het huidige tijdverschil.

Tip: Let ook goed op de tijden op het vliegticket! Het kan zijn dat je rond middernacht terugreist en dan kun je je in de dag vergissen. Je vlucht missen betekent een nieuwe ticket kopen bij de SLM of KLM, geen prettig vooruitzicht.

 

De actuele tijd in Suriname is:
[php_everywhere]