Online Nieuws


Suriname NieuwsWie zoekt naar Surinaams nieuws op internet wordt bedient door een groot aantal websites: Starnieuws, Suriname Herald, Suriname Nieuws en GFC Nieuws. Veel sites hebben ook een archief met oude berichten.

Starnieuws (2010)
Starnieuws verzorgt sinds 2010 nieuws, met een focus op Suriname. Andere categorieën: Internationaal, sport en columns. Tevens produceren ze ook nieuws in de vorm van video’s.

Eigenaar van Starnieuws is Network Star Suriname N.V. (NSS). De oprichters van Network Star Suriname zijn de journalist Nita Ramcharan (huidige hoofdredacteur) en de advocaat Humphrey Schurman.

Suriname Herald (2016)
Suriname Herald plaatst Surinaams nieuws en redactionele artikelen, daarnaast ook buitenlands nieuws.

Eigenaar van Suriname Herald is Time Media N.V. die ook de uitgever is van de nieuwssite. Op 27 januari 2020 is Vishmohanie Thomas aangewezen als waarnemend hoofdredacteur van Suriname Herald. Ze volgt Claudia Tanoeleksono op die sinds maart 2016 hoofdredacteur van de nieuwssite was.

De Suriname Herald is ook beschikbaar als mobiele app voor Android en de Iphone.

Suriname Nieuws (2010)
Suriname Nieuws verzamelt nieuws van de bekendste Surinaamse media, zoals De Ware Tijd, Dagblad Suriname, Suriname Herald en Starnieuws.

Het nieuws wordt automatisch gedurende de dag ververst. Er verschijnen samenvattingen met daarbij een directe link naar de bron van het bericht. De website is zowel op de desktop, tablet als mobiel correct leesbaar. De website opereert onafhankelijk van andere partijen, waardoor nieuwsberichten van allerlei bronnen kunnen worden gepubliceerd, ongeacht de sociale of politieke achtergrond.

GFC Nieuws (2010)
GFC Nieuws verzorgt nieuws over Suriname, maar heeft daarnaast nog andere rubrieken zoals: Wetenschap, Technologie, Bizar, Gezondheid, Lifestyle en Voeding. Onbekend is wie de hoofdredacteur is.