Sport- en Speldag Stichting Striving Youth Suriname


Stichting Striving Youth SurinameDe Stichting Striving Youth Suriname (S.Y.S) heeft ten doel het bevorderen van het verantwoordelijkheidsgevoel, het opgang brengen van participatie en te zorgen voor optimale ontplooiing onder de jongeren met een beperking en jongeren in het algemeen.

Op zaterdag 30 juli jl. heeft de stichting haar jaarlijks terugkerende Sport- en Speldag voor de jongeren georganiseerd. Deelnemers waren een groep leerlingen van S.O. Livorno en S.O. Jule Fernandesschool. De dag werd in samenwerking met het ministerie van Sport- en Jeugdzaken en Bureau Speciaal Onderwijs van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur georganiseerd.

Het doel van deze dag was: “Talenten van kinderen van deze bijzondere scholen te ontdekken en te ontwikkelen. Daarnaast een ontspannen dag aan deze groep te bezorgen”.

Voorzitter van de stichting de heer Niresh Paltan gaf verder te kennen dat elke inzet van vrijwilligers waardevol is. Naar aanleiding daarvan hebben mevrouw Somai en de heer Jethoe uit handen van de directeur van Sport- en Jeugdzaken (dhr. Luciano Mentowikromo) een Certification van Appreciation uitgereikt gekregen.

Ook de leerlingen kregen een verrassing, aan het einde van de dag ontvingen zij een pakketje.

De heer Paltan geeft aan dat dat de S.Y.S. elk jaar een Sport- en Speldag organiseert, met diverse groepen.

Like de Facebookpagina van de stichting om op de hoogte te blijven van hun activiteiten.
Plaats uw reactie

avatar
1000
  Subscribe  
Meldingen: