Film: Tuintje in mijn hart


Tuintje in mijn hart
Crew tuintje in mijn hart

De crew van de nieuwe romantische komedie “Tuintje in mijn hart” is gepresenteerd op Schiphol. Edwin Jonker en Fockeline Ouwerkerk spelen twee van de hoofdrollen in de film. Jonker speelt de broer van blanke Surinamer Leo Alkemade, die getrouwd is met de Hollandse Ouwerkerk. Zij op haar beurt neemt haar zus Sanne Vogel mee naar Suriname, waar Leo’s moeder Beppie Melissen samen met Jetty Mathurin een pension runt. Wat volgt is een komisch, romantisch avontuur waarin diverse generaties en culturen met elkaar vervlochten raken op de mooiste plekken van Suriname.

Andere grote rollen zijn voor Pip Pellens, Juvat Westendorp, Sanne Langelaar, Sergio Romero Ijssel, Jörgen Raymann en Mike Libanon. In bijrollen zullen onder anderen Jade Olieberg, Aisa Winter, Glenn Durfort, Lucretia van der Vloot, Oscar Aerts, Prem Radhakishun en het cabaretduo Ronnie Ormskirk en Eric Schröder (“Deng Boy Fu a Birti”) te zien zijn. De opnames gaan op 7 maart van start, alle opnames zullen op verschillende toplocaties in Suriname worden gemaakt. Een mooie gelegenheid voor Suriname om de schoonheid van het land te presenteren aan de wereld!

Tuintje in mijn hart

Het verhaal: Axel (Leo Alkemade) is een Boeroe die al 20 jaar in Nederland woont en volledig vernederlandst is, inclusief stamppot en bonuskaart. Hij is getrouwd met de Hollandse Victoria (Fockeline Ouwerkerk) en is al die tijd niet meer terug geweest naar zijn geboorteland. Als zijn moeder (Beppie Melissen) de familie bij elkaar roept voor Kerst omdat ze iets belangrijks moet vertellen, gaat hij samen met zijn vrouw, haar zus (Sanne Vogel) en vooral tegenzin terug naar Suriname. Al gelijk onder het Kerstdiner explodeert de situatie als zijn broer Virgil (Edwin Jonker) hem iets vertelt waardoor alle stoppen doorslaan. Wat volgt is een rollercoaster aan avonturen onder de Surinaamse zon en Victoria realiseert zich opeens weer waarom ze verliefd werd op een Surinamer.

De film wordt in januari 2017 in de bioscoop verwacht. Bekijk de website voor meer informatie.
Nb: Je kunt je via de site nog opgeven als figurant als je in maart/april in Suriname bent!
Plaats uw reactie

avatar
1000
  Subscribe  
Meldingen: