Peperpot lanceert fase 1 Discovery Center


Peperpot Discovery Center
Peperpot Discovery Center

De Stichting Peperpot Natuur Bos introduceert van 16 tot en met 23 oktober de eerste fase van haar Discovery Center te Peperpot aan de H. Soemitaweg (de vroegere Oost-WestVerbinding) in Commewijne.
Dit Discovery Center biedt aan jong en oud, Surinamers en toeristen de gelegenheid zich praktisch te oriënteren en te verdiepen in de Surinaamse cultuur, natuur en geschiedenis. Vooral de schoolgaanden kunnen op een prettige manier leren door te experimenteren.

Peperpot Nature Park speelt een belangrijke rol in het behoud van biodiversiteit en ecosystemen met haar weelderige flora en fauna. Dit project heeft een educatief en recreatief karakter, waarbij behoud van het cultureel en historisch erfgoed alsook de biodiversiteit van de historische plantage Peperpot, fundamenteel zijn.
In de openingsweek krijgen jong en oud, diverse maatschappelijke instanties en bedrijven, een formele introductie over de gevarieerde activiteiten van het centrum en haar toekomstplannen. In een feestelijke en educatieve sfeer, in de natuurlijke ambiance van de omgeving.

Het begint op 16 oktober met de feestelijke opening van de eerste fase, gevolgd door een Recycle ’N Upcycle Market op 17 en 18 oktober. Crafters en creatievelingen laten gedurende deze twee dagen zien hoe zij waarde toevoegen aan producten uit de natuur en ons huishouden, zowel van restmateriaal als afvalmateriaal. Er zullen gratis workshops zijn voor bezoekers waaronder muziek workshops. Het weekend wordt op zondag 18 oktober afgesloten met de finale van de Poku Wega. Jonge musici komen uit tegen elkaar met zelf geschreven leuke nummers over de natuur en cultuur van Peperpot. Behoud en bescherming van moeder aarde is doorslaggevend bij hun composities. In de week daarna is er voor belangstellenden een ‘sneak peek’ van het jaaractiviteiten programma. Op vrijdag 23 oktober sluit een Fundraising Gala Diner & Afsluitingsparty met culinaire hoogstandjes van Chef-kok Jethro Wirth de week af. Typische Surinaamse ingrediënten in een lekker modern jasje: gastronomie op niveau. De muziekformatie Moksi o.l.v. Bryan Muntslag zal de avond vervolmaken.

Alle activiteiten zullen creatief worden neergezet gericht op maximale exposure van de Discovery Center en het Natuur Park alsook de kernwaarden en normen waarvoor de stichting staat. Het bestuur is ervan overtuigd dan dit natuurpark nu en nog meer in de toekomst een belangrijke economische, sociale culturele als educatieve waarde heeft voor Suriname.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
ABIC – Suriname Heritage group
Tel: 6800195 / 8724503 Sherida Mormon / Josta Bauw
Email: peperpotevents@gmail.com
FB: https://www.facebook.com/events/1615241975406209/
Plaats uw reactie

avatar
1000
  Subscribe  
Meldingen: