Cynthia Mc Leod Zenobia – Slavin op het paleis


Cynthia McLeod -Zenobia - Slavin op het paleis
Cynthia McLeod -Zenobia – Slavin op het paleis

Zenobia” is het nieuwste boek van de 79-jarige Surinaamse schrijfster Cynthia McLeod. Iedereen kent haar natuurlijk van haar beroemde debuut: “Hoe duur was de suiker“. Daarnaast heeft ze nog veel meer historische romans geschreven zoals: “Ma Rochelle passée, welkom El Dorado” en “Commewijne: Tweemaal marienburg“.
Haar nieuwe boek verhaalt over slavin Zenobia, afkomstig van plantage Berg en Dal, die in de eerste helft van de achttiende eeuw in Paramaribo leefde als slavin van misi Graman. Deze trouwde met drie gouverneurs en twee dominees. Uit eerste hand maakte Zenobia ongewild mee welke bestuurlijke wanorde er heerste in de kolonie Suriname. Hoe een groep rijke planters gouverneur Mauricius wegpesten en hoe de notabelen hun dagen vulden met partijen, ruzies, gekibbel en beuzelarijen. De slaven moesten zwoegen om deze leefstijl mogelijk te maken.
Cynthia Mc Leod heeft met “Zenobia” haar zesde historische roman afgeleverd, na wederom lang onderzoek in de beschikbare archieven.
Op 15 november vindt om 14.30-16.30 uur in de tv-studio van Tante Es, (Schiecentrale), Lloydstraat 5 in Rotterdam de Nederlandse boekpresentatie plaats met de drie schrijfsters: Gail Eijk, Cynthia Mc Leod en Tante Es. “Tranen voor mijn horizon” is het boek van Gail Eijk en Tate Es heeft “Bekijk het leven eens van een andere bril” geschreven. De toegang is gratis. Aanmelden kan tot 9 november via info@conserve.nl
Wie in Suriname verblijft kan op 29 november terecht van 11 tot 13 uur tijdens de eerste sessie van de boekpresentatie van de drie genoemde auteurs in de Ballroomzaal van hotel Royal Torarica. Ook hier is de toegang gratis met een culinaire versnapering. Aanmelden hiervoor voor 25 november via vraagje@agilisnv.com
Wie “Zenobia” alvast wilt bestellen, die kan dat doen via internet via deze link.
1
Plaats uw reactie

avatar
1000
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemde
Meldingen:
Lid

Goede Verhalen van Cynthia Mc Loud