Blog

No Kwik: Help mee aan een kwikveilig Suriname

No Kwik: Help mee aan een kwikveilig Suriname.
No Kwik: Help mee aan een kwikveilig Suriname.

No Kwik is een bewustheidscampagne en zoekt Surinamers die zich inzetten voor een kwikveilig Suriname. Doordat in Suriname in de goudwinning wordt gewerkt met kwik, komt dit giftige metaal in het milieu terecht. No Kwik probeert op een interactieve manier onder kinderen, jongeren én ouderen bewustwording te creëren over de gevaren van kwikvervuiling voor mens, natuur en dier. Het doel is om in totaal 35.000 Surinamers onderdeel te maken van The Movement. Meer informatie over de campagne en kwik is te vinden op hun website www.nokwik.sr. Daar kun je je meteen aansluiten! Er is een handige lijst met vragen over kwik aanwezig op de site, zodat je kennis over kwik meteen verhoogd wordt. Test daarna meteen je kennis met de Kwik quiz. Bekijk ook hun informatie filmpje.

Loop op zaterdag 7 november mee met de No Kwik Wandelrally. Een spannende educatieve speurtocht in het donker! Schrijf je in bij The Back Lot, Flamboyantstraat 18 tussen 8.00 u en 16.00 u of bij Chetskeys, Anton Dragtenweg 69. De kosten betreffen srd 10,- (inclusief T-shirt).

Like ook hun pagina op Facebook.

De No Kwik campagne wordt internationaal en lokaal gefinancierd door:
Suriname Conservation Foundation, Small Grants Programme, World Wide Fund Guianas en de Suriname Environmental and Mining Foundation.