Srefidensi: Suriname 40 jaar onafhankelijk

Deel deze pagina


Suriname 40 jaar Onafhankelijk
Suriname 40 jaar Onafhankelijk

Op 25 november 2015 is Suriname 40 jaar onafhankelijk! Op 25 november 1975 begon een nieuw tijdperk voor ons land. Sindsdien is er veel gebeurd en heeft Suriname zich ontwikkelt tot een volwassen natie. Er zijn nog genoeg uitdagingen, maar de basis is gelegd. Het leven begint immers bij 40, dat geldt ook voor Suriname. Toch?

Zowel in Suriname als in Nederland en elders in de wereld wordt Srefidensi Dey gevierd middels allerlei festiviteiten. De Nationale Commissie ter Herdenking van 40 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid heeft een programma voor Suriname samengesteld. In de ochtend van 25 november zijn er minuutschoten, om 11:00 uur vind een bijzondere openbare vergadering plaats in De Nationale Assemblée. De parade en defilé starten om 16:00 en om 21:00 vangt de volksreceptie aan. In de aanloop naar onafhankelijkheidsdag staan onderscheidingen door de president gepland en wordt een borstbeeld van Johan Adolf Pengel op de naar hem vernoemde luchthaven te Zanderij onthuld. In het André Kamperveen stadion zal op 20 november een demonstratie van het leger plaatsvinden en in alle districten zullen gedenkstukken van graniet worden onthuld.

Een aantal bruggen zijn versierd met tientallen vlaggen, het gaat o.a. om de Coesewijnebrug, de brug aan de Van ‘t Hogerhuysstraat, Magenthabrug en de Saronbrug.

Suriname 40 jaar Onafhankelijk
Suriname 40 jaar Onafhankelijk

In Nederland wordt bijvoorbeeld in Den Haag in de grote kerk een bijeenkomst gehouden. In Amsterdam Zuid-Oost wordt het “40 jaar Srefidensi Festival” georganiseerd in het Bijlmer Sportcentrum.

Wat heeft de onafhankelijkheid Suriname gebracht? Wat vindt jij? Laat je stem hieronder horen en doe mee met de discussie!

Deel deze pagina
Subscribe
Meldingen:
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemde
Inline Feedbacks
View all comments
Su
Su
20 november 2015 18:24

Allereerst wil ik Suriname en de Surinamers feliciteren met hun 40 jaar onafhankelijkheid. “Er zijn nog genoeg uitdagingen, maar de basis is gelegd” Dit is echt een kolderieke weergave van de staat/situatie waar Suriname zich momenteel in bevindt. Suriname heeft heel veel kansen en mogelijkheden gehad (lees natuurlijke hulpbronnen en rijkdommen), maar nu zitten we in een bodemloze put. Dus helaas is de basis vanaf de bodem van die put niet zichtbaar. “Het leven begint immers bij 40” Deze vlieger gaat alleen maar op als je tot je 40ste al een ontwikkeling hebt meegemaakt. Het geldt dus niet als je… Lees meer »

tenge
tenge
20 november 2015 15:30

40 jaar onafhankelijkheid wat suriname er van heeft gemaakt dat is volgens mij na een begin wat moeilijk was toch geprobeerd om alles op een rijtje te zetten,de binnenlandse oorlog, december moorden nu wil bouty het samen doen met andere landen ze krijgen het zeer moeilijk maar alle begin is moeilijk,als hij iets belooft dan moet hij proberen om er aan te voldoen maar hij zet volgens mij de laatste jaren niet de juiste persoon op de juiste plek allemaal vriendjes politiek

2
0
Wat is uw reactie?x