Roué Verveer


Roué Verveer (Paramaribo, 17 november 1972) is een Surinaams-Nederlands cabaretier, presentator en acteur.

Verveer groeit op in Paramaribo en behaalt er zijn VWO-diploma. Hij vertrekt naar Nederland om te studeren en volgt in 1992-1993 de studie Econometrie aan de Universiteit van Amsterdam. Na hij een jaar houdt hij het voor gezien en volgt hij van 1993 tot 1995 de HBO-opleiding Bank en Financiën, waar hij eveneens voortijdig mee stopt. In 1995 keert Verveer terug naar Suriname, komt er in aanraking met stand-upcomedy en doet mee aan een talentenjacht.

In 1999 vestigt Verveer zich met zijn vrouw in Nederland. Via Eric van Sauers komt Verveer in contact met Raoul Heertje en sluit zich datzelfde jaar nog aan bij diens comedygezelschap Comedytrain. Verveer combineert enkele jaren zijn optredens met zijn baan bij Postbank Effecten en internetbedrijf Worldcom. Begin 2002 zegt hij zijn baan op en gaat hij zich volledig richten op het maken van theatershows. In 2003-2004 speelt hij zijn eerste avondvullende theaterprogramma, genaamd Eigen Vermogen, een titel met een dubbele betekenis en een knipoog naar Verveers achtergrond in de financiële sector.

In 2010 en 2011 treedt Verveer samen met Murth Mossel, Jandino Asporaat en Howard Komproe op onder de naam Caribbean Combo. In het najaar van 2011 presenteert hij samen met Daphne Bunskoek het NTR-programma De Slavernij. In 2014 speelt Verveer samen met onder andere Jörgen Raymann een bijrol in de familiefilm Heksen bestaan niet.

In 2018 brengt Verveer zijn eerste boek “Waarom? Daarom!” uit, in 2020 volgt “Gelukkig zijn is geen kwestie van geluk hebben”.

Website: Roué Verveer

(Bron: deels op Wikipedia gebaseerd)

Waarom? Daarom! (2018)
Taal: Nederlands | Meer info / Bestellen
Gelukkig zijn is geen kwestie van geluk hebben (2020)
Taal: Nederlands | Meer info / Bestellen