Cynthia Mc Leod’s nieuwe kinderboek: No kwik in ons bos


Cynthia Mc Leod presenteert op 4 november haar nieuwe kinderboek: “No kwik in ons bos”. De boekpresentatie begint om 10.00 uur bij boekhandel Vaco in Paramaribo. Na afloop van deze presentatie om 12 uur is het boek te koop en is er gelegenheid tot signeren. Op deze dag heeft Vaco een speciale actie van 5% korting op alle Mc Leodboeken. Wie niet in Suriname is, maar toch het boek wil bemachtigen, kan het boek kopen bij Bol.com.

Cynthia Mc Leod (Paramaribo, 1936) is de meest gelezen schrijver van Suriname. Ze schreef eerder kinderboeken als “Lafu – Het hondje van Sita” en “Toen het vakantie was”. Het bekendst is zij van de historische romans met als onderwerp de slavernij. Haar debuut in 1987 “Hoe duur was de Suiker” is de meeste bekende en “Zenobia – Slavin op het paleis” de meest recentste. Een overzicht van haar boeken is de te vinden op de site deze pagina.

Inleiding van “No kwik in ons bos”:

In het binnenland van Suriname wordt veel goud gevonden. Goudzoekers gebruiken bij het winnen van goud kwik, dit is een giftige stof en zeer schadelijk voor mens en dier. In een indianendorp wordt het broertje van de elfjarige Marisa erg ziek en naar een ziekenhuis in Paramaribo gebracht. Marisa en haar moeder reizen hem achterna. Marisa moet erg wennen en mist het leven in haar eigen dorp. Op de nieuwe school leest ze over Rosa Parks en Martin Luther King en de juf vertelt over de grote mars naar Washington in Amerika. Van haar buurjongen hoort ze verhalen over Gandhi en Mandela, die net als King met geweldloos verzet veel bereikten. Als er op school een filmpje vertoond wordt vermoedt ze dat haar broertje Chereo door kwikvergiftiging ziek geworden is. Ze wil bereiken dat er geen kwik meer gebruikt wordt en droomt ervan dat ze samen met Gandhi, King en Mandela in een protestmars loopt.

Het boek bevat illustraties van Lisa Schmidt. Het kinderboek is geschreven voor 10-14 jarigen en heeft 80 pagina’s.
Plaats uw reactie

avatar
1000
  Subscribe  
Meldingen: