Jetty Mathurin neemt afscheid met nieuw theaterstuk


Theatermaakster Jetty Mathurin stopt ermee. Met het nieuwe stuk ‘De Overdracht’ neemt de diva van het geëngageerd cabaret afscheid van haar beroemde solovoorstellingen. Tijdens dit theaterstuk gaat Jetty op zoek naar de vrouw die het zwarte gat dat zij achterlaat kan vullen. Mathurin is namelijk de eerste zwarte vrouw die met uitverkochte onewomanshows decennialang in grote Nederlandse theaters heeft gestaan. “Ik heb daar waar nodig zelfs de deuren open getrapt. Soms letterlijk,” aldus Jetty Mathurin.

Voor het eerst in haar carrière kiest ze ervoor om tijdens haar landelijke tour niet alleen op het podium te staan en de spotlight te delen met mannen en vrouwen van de volgende generatie.

Elke voorstelling neemt Mathurin een gearriveerde mannelijke collega mee en vier vrouwen aan wie ze het estafettestokje met liefde wil overdragen. De mannen zijn afwisselend Roué Verveer, Jörgen Raymann, Howard Komproe, Jeffrey Spalburg, Rayen Panday, Murth Mossel e.a. De vrouwen: Jasmine Sendar, Jeritza Toney, Farida van den Stoom en Stacey Esajas.

Zoals we van Jetty gewend zijn is het een voorstelling waarin maatschappelijke thema’s en een lach hand in hand gaan. Jasmine, Stacey, Jeritza en Farida worden op de proef gesteld en doen op deze avond auditie voor dezelfde rol… Maar is dat wel zo? Rollen, voorbeelden en het thema overdragen zullen de rode draad vormen in deze spiksplinternieuwe show. Welke rol speel je in de maatschappij en wat is je nalatenschap? ‘De overdracht’ vertelt een verhaal van veerkracht.

De mannen, Roué, Jörgen, Howard, Jeffrey, Rayen en Murth die (samen met Humberto Tan) Jetty jaren geleden in Carré al een award hebben gegeven voor haar pionierswerk, komen nu op hun eigen humorvolle en ontroerende wijze afscheid nemen van Jetty.

Promofilmpje:

Waar wordt de voorstelling gespeeld? Klik hier voor de speellijst
Plaats uw reactie

avatar
1000
  Subscribe  
Meldingen: